Biz sizi arayalım

İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Tedavisi

 

İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Tedavisi

İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Tedavisi



İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Tedavisi

 

İbrahim Saraçoğlu Ürtiker Tedavisi
 
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisini ve ürtiker hastalığına iyi gelen şifalı bitkileri açıklıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun ürtiker tedavisine iyi gelen bitkisel kürlerini bu makalede inceleyebilirsiniz...
Ürtiker Kurdeşen nedir belirtileri bitkisel tedavi yöntemleri İbrahim Saraçoğlu ndan tavsiyeler ile önemli bir sağlık sorununa parmak basıyoruz. Ürtiker rahatsızlığı toplumda çok yaygın ve çok can sıkıcı bir hastalıktır. Kurdeşen kaşıntıları ile karakterize olan bu rahatsızlık, sulu kaşıntılı şişlikler yapmaktadır.
 
Ürtiker (kurdaşen) ciltte meydana gelen genellikle kaşıntılı yuvarlak veya oval şişliklerdir. Bazen kırmızı olmakla birlikte herzaman böyle olmak zorunda değildirler. Ürtiker plakları derideki allerji ile ilgili hücreler (mast hücreleri) histamin adı verilen ve kılcal damarlardan sıvı sızmasına neden olan maddeleri salgılarlar. Damarlardan sızan bu sıvılar deride birikirler ve belirtilen şişliklere neden olurlar.
çoğu insan bu şişlikleri gördüğünde alerjik bir reaksiyondan şüphelenirler. Ancak ürtiker plakları bazen sıcak soğuk güneş ışığı egzersiz stres cildin bir bölgesine uzun süreli basınç uygulanması ateş veya çok sıcak banyoya bağlı cildin sıcaklığında ani artış veya cildi tahriş eden kimyasal bir madde (kozmetik bir madde veya sabun gibi) gibi fiziksel kaynaklı etkenler de ürtiker gelişimne neden olabilir. Ürtiker plakları tüm vücudu ilgilendiren allerjik bir reaksiyonun da belirtileri olabilir:
 
Ürtiker kurdeşen nedenleri sebepleri
- Solunumla alınan alerjenler: polenler hayvan tüyleri küfler
- böcek ısırıkları (özellikle arı) bazı ilaç enjeksiyonları
- yiyecekler : fındık-ceviz gibi yiyecekler balık ve deniz ürünleri süt ürünleri gıda katkı maddeleri penisilin veya aspirin gibi ilaçlar.
İnsanların yaklaşık %20 sinde yaşamları boynca en az bir kez ürtiker gelişmektedir. En sık ürtiker gözlenen yaşlar 20-30 yaşlar arasıdır. Nadiren tüm vücudu etkileyen ve yaşamı tehdit eden boyuttaki anaflaktik şok adı verilen alerjik durumlarda da ürtiker ortaya çıkar. Bazı durumlarda ürtiker plakları 6 hafta veya daha fazla süre kalabilir ve kronik (idiyopatik) ürtiker adı verilir. Sıklıkla kronik ürtikerin nedeni bulunamaz ve bir süre sonra kendiliğinden geçer.
 
Ürtiker Kurdeşen Belirtileri nelerdir
Ürtiker plakları beyazımsı veya et renginde kabarıklıklar olarak gözlenirler; bazen kımızı bir bölge ile çevrilirler (eritem). Tipik olarak yuvarlak veya ovaldirler sıklıkla kaşınırlar. Büyüklükleri değişkendir ve bazen çok büyük alanlar oluşturabilirler. Her hangi bir cilt bölgesinde ortaya çıkabilirler acnak sıklıkla kol ve bacaklarda görülür. çoğu ürtiker plakları kısa sürede ortadan kaybolur ancak hasta aynı duruma maruz kalıyorsa 24-72 saatlik zamanlarda yeni alanlar ortaya çıkmaya devam edebilir.
Eğer ürtiker tüm vücudu ilgilendiren alerjik bir reaksiyonun ilk belirtileri olarak gelişmiş ise gelişebilecek diğer bulgular şunlardır: 
dilde dudaklarda ve yüzde şişme solunum güçlüğü şuur bulanıklığı göğüste daralma / sıkışma hissi. Bu belirtilerin araştırılması ve geliştiğinde acilen sağlık birimine müracaat etmek önemlidir çünkü bunlar anaflaktik şok habercisi olabilir.
 
Ürtiker Tanı: Ürtiker nasıl anlaşılır
Muayeneye ve gerekirse alerjik deri testlerine göre tanı konur.
Aşırı yaygın olmayan ürtiker plakları genelde 8-12 saatte ortadan kaybolurlar. Ancak etken ortadan kalkmadığı sürece tekrarlayabilir.
Ürtiker den Korunma
Sizde ürtikere neden olan durumları saptayabildi iseniz bunlardan uzak durarak ürtikerden korunabilirsiniz.
Ürtiker Tedavisi
Losyon veya krem türü bir antihistaminik ilaç ve ilave olarak antihistaminik tablet veya enjeksiyon gerekli olabilir. Eğer genel bir alerjiden şüphelenilmiyorsa kaşıntıyı geçirmek yeterli olabilir. Gerekli görülürse daha ileri tedaviler uygulanabilir.
İbrahim Saraçoğlu Ürtiker bitkisel tedavi yöntemleri
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Habertürk’de yayınlanan Saba Tümer’in programında kurdeşen diğer adı ile ürtiker şikayetine karşı süpürge tohumunu önerdi.
Tıp dilinde Ürtiker adı ile anılan kurdeşen, bir allerji çeşididir . Ciltte aniden başlayan ve bir kaç saat sürebilen dayanılmaz kaşıntılar ile kendini göstermektedir.
Ciltte görülen küçük, kırmızı kabarcıklar, bir müddet sonra şişebilir. Bu belirtiler, bazen çok kısa zamanda geçebilir, bazen de uzun süre devam etmektedir.
Sebebi, böcek ya da arı sokması, bozuk yiyecekler, bazı yiyecekler, bazı ilaçlar ya da aşırı derecede heyecanlanma olabilmektedir.
Tedaviye başlamadan önce hastalığı doğuran sebebi bulmak gerekmektedir.
Kurdeşen-ürtiker için süpürge tohumu kürü
Bir yemek kaşığı süpürge tohumunu (Aktarlardan temin edebilirsiniz) havanda iyice ezdikten sonra günde iki defa (sabah-akşam) aç karnına birkaç yudum su ile için. Bu kür kurdeşene karşı % 60- % 70 oranında etkilidir.
 
Ürtiker Hastalığının Tedavisi Nedir?
Tedavi, hastanın ürtikerinin niteliğini sınıflandırmak ile başlar.
Fiziksel ürtikeri olan hastanın tedavisi, fiziksel faktörlerin reaksiyonu nasıl tetiklediğinin açıklanması ile başlar. Laboratuar tetkikleri gerekli değildir. Etkenden uzak kalınması, atak sayısını sınırlamada oldukça etkin olabilir. Bazı vakalarda antihistaminikler faydalı olabilse de, gecikmiş basınç ürtikeri olan hastalarda tipik olarak etkisizdir.
Akut alerjik reaksiyonun diğer özelliklerinin de sıklıkla eşlik ettiği, akut ve ağır atak geçiren hastalarda uygun allerjenler ile cilt testleri dahil olmak üzere dikkatli inceleme yapılması gerekir. Altı haftadan kısa süren ürtiker ve anjioödem vakalarının çoğu semptomatik önlemler ile yatışmaktadır ve nadiren tetkiklere ihtiyaç duyulmaktadır.
Kronik ürtikeri olan hastalarda, durumun ve uzun süren bir problem olma eğiliminin açıklanması gereklidir. Sorunun bir kanser ya da diğer ciddi bir hastalık göstergesi olmadığının telkin edilmesi önemlidir. İleri laboratuar incelemeleri gereksizdir ve nadiren işe yarar sonuçlar sağlamaktadır, fakat dikkatli bir öykü ve fizik muayenenin ardından herhangi bir ipucuna yönelik uygun tekti yapılmalıdır.
Kronik ürtiker ve anjioödemi bulunan hastalara aşırı sıcak, aşırı yorgunluk, fazla alkol alımı ve aspirin ve benzeri madde kullanımı gibi nonspesifik şiddetlendirici faktörlerden uzak durulması konusunda öneride bulunulmalıdır. Ilık duş, yulaf banyosu ve buz paketleri gibi basit öneriler geçici rahatlama sağlayabilir.
 
 
 
 
 
 
ETİKET: ürtiker bitkisel tedavi, ürtiker tedavisinde kullanılan ilaçlar, kronik ürtiker nasıl tedavi edilir, İbrahim Saraçoğlu ürtiker tedavisi, ürtiker hastalığının tedavisi, ürtikerin zararları, ürtikerin semptomatik, ürtikerin belirtileri, ürtikerin sebepleri, ürtikerin nedenleri, ürtikerin tedavisi, dabaz tedavisi, ürtikeri tetikleyen gıdalar, ürtikerden kurtulmak, ürtikerden kurtulan varmı

İLGİLİ ÜRÜNLER

zz HerbalFarma Urticsir 120 Kapsülü

150.00 TL

zz HerbalFarma Urticsir 120 Kapsülü