Biz sizi arayalım

İshalin Evde Tedavisi

 

İshalin Evde Tedavisi

İshalin Evde Tedavisi



İshalin Evde Tedavisi

 

İshalin Evde Tedavisi
 
İshalin tedavi yöntemlerinden biri de evde uygulanabilecek tedavidir. Bu evde uygulanacak ishalin tedavi yöntemi ile etkili sonuçlar alınabiliyor. çok basit bir yöntem olup ishalin evde tedavisi mümkündür.
 
İSHAL VE EVDE TEDAVİSİ!
 
İSHALİN TANIMI VE NEDENLERİ!
İshal dışkının sık olarak sulu veya yumuşak çıkması durumudur. Dünyada ishal beş yaşından küçükler arasında ölümün ikinci büyük nedenidir. Yılda 1,5 milyon bebek bu yolla ölüyor. Az gelişmiş ülkelerdeki bu ölümlerin en büyük nedeni yeterince temiz suyun yokluğu ve atık su arıtma kapasitesinin yetersizliğidir. İçme suyuna kanalizasyon suyu karışması da önemli bir nedendir.
 
İSHAL NELERDEN BULAŞABİLİR?
Nedenleri İshal bir belirti, hastalık, alerji, gıda entoleransı, gıdayla bulaşan bir hastalıktır.
C vitamini veya magnezyumun aşırı miktarda alınmasından da kaynaklanabilir.
İshalle beraber karın ağrısı, bulantı ve kusma da görülebilir. İshalin bazı özellikleri başka durumlarda da görülebildiği için ishalin tıbbî tanımı günde 200 gramdan fazla dışkı üretimini içerir.
 
İSHAL GENELLİKLE NEDEN MEYDANA GELİR?
İSHAL: Kalın bağırsağın yeterince sıvı emmemesinden meydana gelir. Normalde, hem sindirim sürecinin bir parçası olarak, hem de sıvı içmekten dolayı, yemek bol miktarda suyla karışıktır. Dolayısıyla kalın bağırsağa varmadan önce sindirilmiş yemek esas olarak sıvı durumdadır. Kalın bağırsak suyu emerek kalan malzemeyi yarı katı bir hale getirir.
Kalın bağırsak zarar görmüş veya yangılıysa su emilmesi engellenir ve sulu dışkı meydana gelir.
 
İSHALİN EN çOK GÖRÜLEN NEDENLERİ NELERDİR?
İshalin en sıkça görülen nedeni viral enfeksiyon veya bakteriyel toksinlerdir. Sağlıklı yaşam şartlarında ve bol gıda ve su olduğunda ishalli olmak dışında sağlıklı olan bir kişi viral bir enfeksiyondan birkaç günde, en fazla bir haftada kurtulur. Buna karşın hastalıklı veya kötü beslenen kişilerde ishal ciddi su kaybına yol açabilir ve tedavi olmadığı takdirde hayati tehlike oluşturabilir.
 
İSHAL TEDAVİ EDİLMEZSE NE GİBİ SORUNLAR OLUR?
 
İSHAL AYRICA DAHA CİDDİ HASTALIKLARIN BELİRTİSİ OLABİLİR: Örneğin dizanteri, kolera, botulizm veya Crohn hastalığı gibi kronik bir duruma işaret edebilir. Apandisit hastalarında genelde ishal olmasa da apandis patlamasının sık görülen bir belirtisidir. Radyasyon hastalığının da bir sonucudur.
 
LAKTOZ TOLERANSSIZ OLANLARDA BESLENME İSHAL NEDENİ OLABİLİR:
İshalin tedavisi hastanın kaybetmiş olduğu suyun yerini alacak miktarda ona su almasıdır, tercihen suda gerekli tuz ve bazı besinleri de sağlamış olmak için suya elektrolitler bulunmalıdır. çoğu kişi için bundan başka bir tedavi gerekli değildir.
 
TIBBİ GÖZETİM GEREKTİREN İSHALLER HANGİLERİDİR?
Bebeklerde ishal,Küçük çocuklarda orta derece veya şiddetli ishal,Kanla karışık ishal, İki haftadan uzun süreli ishal,Kramp yapmayan karın ağrısı, kilo kaybı gibi genel hastalıkla ilintili ishal.
Az gelişmiş ülkelerde seyahat edenlerde ishal, çünkü parazit gibi alışık olmadıkları enfeksiyonları olma olasılıkları daha yüksektir. Yiyecek hazırlayanlar, çünkü başkalarına bulaştırma olasılığı daha yüksektir.
Hastane, çocuk bakım, geriyatrik veya rehabilitasyon merkezlerinde ishal.
ishal, bebek ve çocuklarda en sık görülen hastalıklardan biridir. Bebek ölüm oranının en yüksek olduğu ülkemizde ölüm nedenlerinin başında ishal gelmektedir.
Nedenlerine baktığımızda ise yetersiz beslenme, ek besinlere çok erken veya geç başlanması, aşırı beslenme, enfeksiyonlar, besin zehirlenmeleri, antibiyotik kullanımı ve metabolik hastalıklar görülmektedir. kısaca sulu dışkı ve kusma ile seyreden ishal, bebeğinizin vücudundan aşırı su ve mineral kaybına neden olmaktadır. bu durum ise önlemi alınmazsa bebeği ölüme kadar götürebilecek ciddiyettedir.
 
İSHALİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
İshal genellikle aniden başlar ve dışkı sayısında artma (günde 3 kezden fazla) ile kendini gösterir. çocukluk çağında en sık 0 - 5 yaş döneminde ishal görülür. İshali olan çocukların derhal hepsinde kusma da olur. Bundan başka ishal çocukluk çağında yaz aylarında sık görüldüğü gibi rotavirüse bağlı olarak gelişen ishal kış aylarında da çok sık görülmektedir. Dolayısıyla kışın da çocuklarda görülen ishalin önemsenmesi gerekir.
 
HASTA çOCUK NASIL BESLENMELİDİR?
İshal tedavisinde en önemli ilke ağızdan sıvı tedavisi “ors” (oral rehidratasyon sıvısı) ve beslenmenin sürdürülmesidir. İshali olan çocuğa bol su ve sıvı besinler verilmelidir. İshalli çocuk aç bırakılmamalıdır ve her zamanki gibi beslenmelidir.
 
İSHAL SIRASINDA VERİLECEK BESİNLER:
Pirinç, patetes, yoğurt, sebze ve meyvedir.
Yağlı besinler, çay, meyve suyu, kola gibi çok şeker içeren içeceklerden sakınılmalıdır.
Ayrıca ors’nin yanı sıra çocuğa kaynamış su, açık çay, tuzlu ayran, meyve suyu, yoğurtlu pirinç çorbası verilebilir. Şeker ve şekerli yiyecekler verilmemelidir.
 
YOĞURT
Yoğurt, bileşimi yönünden süte fazla benzeyen bir süt ürünüdür. Folik asit gibi bazı B vitaminlerinin oranları yoğurtta daha çoktur. Yüksek oranda protein, kalsiyum, fosfor, iyot, flor ve çeşitli vitaminleri de içermektedir. Yoğurt, zengin bir karbonhidrat (laktoz), protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. Bundan başka laktoz intoleranslı (süt şekerine duyarlı) kişilerin tüketime elverişli, tümör engelleyici ve kolesterolü düşürücü özellikleri bulunmaktadır.
Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, bilhassa çocuk ve yetişkinlerde rastlanan ishallerin tedavisine yardımcı olur.
 
 
 
 
 
 
ETİKET: büyüklerde ishal tedavisi, ishal kusma tedavisi, ishalin tedavisi, Ahmet maranki ishal tedavisi, ishal için tedavi, ishal tedavisi nasıl yapılır, ishalin evde tedavisi, maranki ishal tedavisi, çocukların ishalde tedavisi, kanlı ishalin tedavisi, bitkisel ishal tedavisi, İbrahim Saraçoğlu ishal tedavisi, ishal tedavi yöntemleri, ishal için bitkisel tedavi, bebekte ishal tedavisi, ishalin nedenleri ve tedavi

İLGİLİ ÜRÜNLER

zzHerbalGold Geven Ekstrakt 60 Kapsül

175.00 TL

zzHerbalGold Geven Ekstrakt 60 Kapsül