Biz sizi arayalım

Prostat İçin Bitkisel Çözüm

 

Prostat İçin Bitkisel Çözüm

Prostat İçin Bitkisel Çözüm



Prostat İçin Bitkisel Çözüm

Prostat İçin Bitkisel çözüm
 
 

Prostat Büyümesi

Prostat bezi, idrar torbasının boynu ile idrar yolu başlangıcını çevreleyen ceviz büyüklüğünde bir guddedir. Yalnız erkeklerde bulunur. Prostat bezi, 50 yaşını geçen erkeklerde büyümeye başlayıp, rahatsızlık verebilir. Hastalığın belirtileri gecenin son kısmında idrara kalkmak, gündüzleri sık sık idrar yapmak, idrar yapmakta zorluk, idrarın yavaş yavaş akması, idrarın başında veya sonunda bir damla kan şeklinde görülür. Kesin tedavi ameliyatla gerçekleşir.
Prostat büyümesine bağlı olarak idrar kesesi çıkışının giderek daralması, idrar yapmayla kesenin yeterince boşalmamasına ve çabuk dolmasına yol açar. Bu durum sık idrar yapma ve geceleri 2-5′ten çok idrar yapmak için kalkma gibi sonuçlar doğurur. İşeme sırasında idrar akımında azalma ve kesilmeler görülür. Hasta idrar kesesinin tam boşalmadığını duyumsar. İşeme sırasındaki duraklamalara ek olarak sonunda bir süre damla damla idrar gelir. İdrar kesesinin aşın dolmasına bağlı idrar kaçırma durumu ortaya çıkabilir. Ayrıca uzun süreli tıkanmalar, kese duvarında kalınlaşmaya ve girintiler oluşmasına yol açar.Makattan parmakla muayenede prostatın esnek ve büyümüş olduğu fark edilir. idrar kesesindeki yüzeysel toplardamarlar üzerine gelen baskı sonucunda oluşan kan birikimi, idrar yapma sırasındaki basınç artışıyla birlikte bu damarların patlamasına, dolayısıyla idrarda kan bulunmasına yol açabilir. Bu durum acil cerrahi girişim gerektirebilecek bir komplikasyondur. İşeme sırasında yanma, titreme ve ateş, prostat büyümesi olan bir hastada idrar yolu enfeksiyonu bulunduğunu gösterir.
Tıkanmaya idrar yolu enfeksiyonunun ya da kanda üre artışının eşlik etmesi durumunda böbrek işlevini düzeltmeye yönelik tıbbi tedavi uygulamaya başlanır. Hasta tıkanmayı artıran antikoli-nerjik ve adrenerjik ilaçlar alıyorsa, bunlar kesilir ve enfeksiyon tedavi edilir. îlerİ derecede tıkanma sonucu idrar kesesi aşırı dolmuşsa, sonda takılarak ya da idrar kesesinin ön duvarından iğneyle girilerek idrar kesesi boşaltılır.Kronik tıkanması olan ve idrar kesesi aşırı gerilmiş hastalarda boşaltma işlevi yavaş yapılmalıdır. Hastalarda idrar yapma güçlüğünü azaltan ya da prostatı küçülten bazı ilaçlar denenmektedir.Prostat büyümesinin kesin tedavisi cerrahidir. İdrar yolundan girerek prostatın alınması günümüzde prostat büyümesinde uygulanan temel cerrahi yöntemdir. Bu yöntemin başlıca üstünlükleri, karında keşi gerektirmemesi, girişim sonrası komplikasyonların az oluşu ve iyileşme süresinin kısalığıdır. Daha büyük prostatların ise karın duvarından kesiyle girilerek çıkarılması gerekir. Her tür girişimden sonra hastaya birkaç gün sonda takılır. Ameliyat sonrasında hastanın cinsel işlevlerinde genellikle bozulma olmaz. Prostat darlığını balonla giderme yöntemi ise henüz deneme aşamasındadır.

 

 
 
TUR yöntemi ile Prostat ameliyatı
 
Erkeklerde yaş ilerledikçe prostat büyümesi önemli bir sorun olarak göze çarpmaktadır.  . Prostat şayet iyi huyluysa Plazma Kinetik Tur ya da standart TUR yöntemi  ile tedavisi yapılmaktadır. 50 yaşını aşmış erkeklerde prostat büyümesi bir hayli fazla görülmektedir. Bu da kişinin hayat şartlarını, bir hayli olumsuz şartlar altında bırakıyor. Prostat büyümesi genel olarak iki şekilde görülüyor. Prostat büyümesi çoklukla iyi huylu olarak gerçekleşiyor. Bu iyi huylu büyüme kişinin kanser olmadığı anlamına geliyor. Kötü huylu büyüme ise iyi huylu büyümeye nazaran daha az gözlemlenen bir durumdur.
 
Prostatın görevi nedir?
 
Prostatın görevi nedir? Sorusu prostat ile sorun yaşayan insanların dile getirdiği sorular arasındadır. Prostat, erkekte idrar kesesinin altında bulunan küçük bir salgı bezidir.  Normal prostat ağırlığı yaklaşık 18-20 gram kadardır. Prostat salgı bezi her erkekte bulunur ve mesane (idrar kesesi) çıkımında idrar yolunu sarar. Ayrıca prostatın idrar yolunu sardığı alanda, meni kanalı idrar yoluna açılmaktadır. Erkeklerde idrar tutmaya yarayan iki adet sfinkter(büzük) sistemi vardır. İç büzük prostat ile mesanenin birleştiği yerdedir ve istemsiz şekilde idrarın tutulmasını sağlar. Dış büzük prostatın hemen sonrasında leğen kemiği tabanını saran kaslardan oluşan ve istemli olarak (çok idrara sıkışıldığında idrar kanalını büzerek idrarın kaçmasını engelleyen) kasılan bir sfinkter sistemidir.
 
Prostat Tedavisinde ”Plazma Kinetik Tur” Yöntemi nasıl yapılır? 
 Prostat Tedavisinde ”Plazma Kinetik Tur” Yöntemi nasıl yapılır? Prostat Tedavisinde ”Plazma Kinetik Tur” Yöntemi nasıl yapılır? Sorusu plazma kinetik ile tedavi olmak isteyenler tarafından sorulmaktadır. Bu soru şu biçimde cevap bulabilir; plazma kinetik yöntemi vatandaşlar arasında kapalı ameliyat olarak tarif edilmektedir ki bu tarif doğru bir tariftir.
 
Prostat tedavisinde hangi yöntemler kullanılmaktadır?
 
 Prostat tedavisinde hangi yöntemler kullanılmaktadır? Prostat tedavisinde hangi yöntemler kullanılmaktadır? Sorusunu genelde bu hastalığa maruz kalmış ve tedavi olmak zorunda kalmış insanlar sormaktadır .Prostat tedavisinde hangi yöntemler kullanılmaktadır? Sorusunun cevabını uzmanlar şu biçimde cevaplamaktadır; prostat tedavisi ilaçla tedavi olduğu gibi cerrahi operasyonla da tedavi edilmektedir
 
Prostat kanserinin erken teşhisi mümkün mü? 
Prostat kanserinin erken teşhisi mümkündür. Prostat kanseri yavaş ilerleyen bir hastalık olarak bilinmektedir. Hastalık erken yaşlarda görülmemektedir. 40’lı yaşların ortalarını geçmiş bireylerde görülmektedir. Bu yaşı geçmiş insanların aralıklarla muayene olması gerekmektedir.. PSA adı verilen kan tetkiki ve parmakla prostat muayenesi ile hastalığın erken teşhisi mümkün olmaktadır. PSA yüksekliği olan ve/veya parmakla muayenede şüpheli bulgular tespit edilen hastalara biyopsi yapılmakta ve erken tanıya ulaşılabilmektedir. Tüm kanser türlerinde erken teşhis oldukça önemlidir. Erken teşhis yapıldığı takdirde kanserin vücuttan bir operasyonla temizlenmesi mümkün olmaktadır
 
Prostat iltihabı neden olur? 
Prostat iltihabı neden olur? Prostat iltihabı neden olur? sorusuna şöyle cevap vermek mümkündür; prostat iltihabına bakteriler neden olmaktadır. Vücut idrar yolları gibi yerlerde bulunan bakterileri zamanla enfeksiyona çevirmektedir. Yani Prostat iltihabı neden olur? Sorusunun cevabı ‘bakteriler’ olarak verilebilir. Prostat iltihabı neden olur? Sorusunun ardından şu bilgileri vermek de faydalı olacaktır
 
Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir? 
Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir? Sorusunun tek bir cevabı yoktur. Prostat büyümesi ilaçla tedavi edildiği gibi cerrahi müdahale ile de tedavi edilmektedir. Prostat büyümesi nasıl tedavi edilir? Sorusuna ilk cevap olarak ilaçla tedavi gösterilebilir.
 
Prostat büyümesi nasıl anlaşılır? 
‘Prostat büyümesi nasıl anlaşılır? ‘Prostat büyümesi nasıl anlaşılır?’ sorusuna cevap olarak şu bilgiler verilebilir. Prostat büyümesi idrar yapmayı engellemekte ve idrar yaparken sorunlar ortaya çıkmaktadır.
 
Prostat büyümesi nedir?
Prostat büyümesi nedir?Prostat büyümesi nedir? Sorusunun cevabı basit olarak şu biçimde verilebilir; idrar torbasını saran bir doku vardır. Bu doku bazı erkeklerde 40’lı yaşların ikinci yarısından sonra büyümeye başlar. Doku büyüdükçe idrar kesesine baskı yapar. Bu da idrar yapma ile ilgili sorunlara neden olmaktadır
 
Prostat Tedavisinde Kullanılan İlaçlar
 
BÜYÜMÜŞ PROSTATIMIN İLAçLA TEDAVİSİ VAR MIDIR?
Evet. İlaçla tedavide kullanılan 2 grup ilaç vardır. Bunlardan birinci grup prostat bezinin içindeki idrar yolunun ve idrar torbası boynunun çapını artırarak rahat idrar yapmayı sağlar. Diğer grup ilaç ise prostat büyümesini durduran ve büyümüş prostatı bir miktar küçülten ilaçlardır.
 
İLAçLA TEDAVİ PROSTAT AMELİYATININ YERİNE KULLANILABİLİR Mİ?
İlaçla tedavi ameliyatın yerini tutmaz. İlaçla tedavinin etkisi sınırlıdır ve orta derecede büyümüş prostatı olanlarda kullanılabilir.
 
PROSTAT BÜYÜMESİNİ DURDURAN VE BÜYÜMÜŞ PROSTATI KÜçÜLTEN İLAçLAR SÜREKLİ KULLANILSA PROSTATI NORMAL HACMİNE İNDİREBİLİR Mİ?
Hayır. Prostatı küçülten ilaçlar ilk yılda prostat hacmini en fazla yüzde yirmi oranında küçültebilir. Bu etki her hastada aynı değildir. Etki dereceleri yüzde sıfır ile yüzde yirmi arasında değişir.
 
PROSTAT BEZİNİ KÜçÜLTEN İLAçLARIN İLK YILDAN SONRAKİ ETKİNLİKLERİ NASILDIR?
Prostatın mevcut hacminin daha artmasını önler. Ama prostatı küçültücü etkisi yok denecek kadar azdır. Bu etki teorik olarak sıfır kabul edilebilir.
 
PROSTATI KÜçÜLTEN İLAçLARIN DEZAVANTAJLARI VAR MIDIR?
Evet. Bu grup ilaçlar cinsel isteği azaltır. Yada az da olsa tamamen yok eder. Bu durum yaşı genç olan hastalarda daha çok belirginleşir.
İkinci bir dezavantajı ise PSA dediğimiz prostat spesifik antijenin kandaki seviyesini azaltmasıdır. PSA prostatın içinde kanserli bir odak olup olmadığı konusunda bize yol gösterici bir tümör belirleyicisidir. Prostatı küçülten ilaçlar PSA’nın kandaki seviyelerini azaltarak prostat kanseri tespit edilmesini güçleştirirler.
Üçüncü bir dezavantajı ise ilacı bıraktıktan kısa bir süre sonra prostat eski hacmine yeniden ulaştığı gibi bu sürede büyüyemediği miktar doku da yine aynı sürede büyümektedir.
 
PROSTATI KÜçÜLTEN İLAçLAR PSA SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜYORSA PROSTAT KANSERİ OLUŞMASINI DA ENGELLER Mİ?
Hayır. Prostatı küçültücü ilaçlar PSA seviyesini azaltır ama prostat kanseri oluşmasını yada oluşma ihtimalini azaltmaz.
Aksine prostat kanseri gelişiyorsa bunun tespit edilmesini güçleştirir. Bu yüzden sizden PSA tetkiki isteyen Üroloji uzmanınıza prostatı küçültücü ilaç kullanıp kullanmadığınızı mutlaka söylemeniz gerekmektedir.
 
PROSTAT İçİNDEKİ İDRAR YOLLARINI AçAN İLAçLAR NE KADAR SÜRE İLE KULLANILMALIDIR?
Bu gruptaki ilaçlar kullanıldıkları sürece etki ederler. İlaç bırakıldıktan sonra idrar yapma şikayetleri yeniden başlar.
 
BU İKİ GRUP İLAç BERABER KULLANILABİLİR Mİ? KULLANILIRSA ZARARI OLUR MU? YADA DAHA FAZLA FAYDA SAĞLANABİLİR Mİ?
Buna hastanın sağlık durumunu inceledikten ve tetkiklerini yaptırdıktan sonra Üroloji uzmanı karar vermelidir
.
PROSTAT İçİNDEKİ İDRAR YOLLARINI AçAN İLAç GRUBUNUN AVANTAJLARI NELERDİR?
Bu gruptaki ilaçlar prostatı küçültücü ilaç grubuna göre daha çabuk etki ederler. Etkinlikleri ise prostatı küçültücü ilaçlardan daha fazladır. Ayrıca kanda PSA seviyesini de düşürmezler.
En büyük avantajları ise büyümüş prostatı ile beraber hipertansiyonu olan hasta grubunda olmaktadır. çünkü idrar yollarını açıcı ilaçlar aynı zamanda tansiyonu da düşürürler. Hipertansif hasta grubunda böylece tek ilaçla iki hastalık birden tedavi edilmiş olur. İdrar yollarını açıcı ilaçlar çeşitlidir. Bazıları tansiyonu çok bazıları ise az düşürür. Hangi ilacın hangi hastada kullanılması gerektiğine Üroloji uzmanı karar vermelidir.

İDRAR YOLLARINI AçICI İLAçLAR TANSİYONU NORMAL YA DA DÜŞÜK OLAN HASTALARDA TANSİYONU DAHA DA DÜŞÜREBİLİR Mİ?
Genelde tansiyonu normal yada düşük olan hastalarda tansiyonu daha da düşürmez. Az bir hasta grubunda tansiyonu daha da düşürebilir. Bu yüzden ilaç düşük dozda başlanarak vücut alıştırılır ve yavaş yavaş ilaç dozu artırılarak prostata etki edecek seviyeye getirilir. Bu şekilde hasta ilacın ani hipotansiyon yapıcı etkisinden korunmuş olur. Bu doz ayarlamasını Üroloji uzmanı yapmalıdır. Hastalar kulaktan dolma bilgilerle yada başka hastalarla konuşarak onların kullandıkları ilaçları kendi başlarına almamalıdırlar.
 
ETİKET : prostat iltihabı bitkisel tedavi, prostat kanseri bitkisel tedavi, prostat için şifalı bitkiler, prostat bitkisel ilaç, prostat için bitkisel çözüm, prostat hastalığı, brokoli kürü prostat, doğal prostat tedavisi, prostat büyümesi bitkisel tedavi, prostat tedavisi yapan hastaneler, ibrahim saraçoğlu prostat tedavisi, prostata bitkisel tedaviler, prostat lazer tedavisi, prostat bitkisel tedavisi, prostat tedavisinde brokoli, kronik prostat tedavisi, kronik prostat tedavisi nedir

 
PROSTAT AĞRILARINA BİTKİSEL çÖZÜM
 
-Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu prostatit yüzünden oluşan şiddetli ağrıların bitkisel tedavisi için, 1 hafta süresince her gün sabahları ve akşamları ikişer tane orta boydaki kuru soğanın preslenip yarım dilim ekmekle birlikte tüketilmesini öneriyor.
 
-Bu presleme işlemi esnasında çıkan soğan suyu ziyan edilmemeli ve asla tuzlanmamalıdır.
 
-Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu prostatit kürü uygulamasında soğanı presleme imkanı olmayanlara ise soğanı ağızda iyice çiğnemelerini ve yarım dilim ekmekle beraber yutulmasını tavsiye ediyor.
 
-Ayrıca Sayın Saraçoğlu, havuç suyu sıkan aletlerle kuru soğanın preslenebileceğini ve kürde kullanılacak soğanların muhakkak çiğ olarak yenmesi gerektiğini söylüyor.
 
ETİKET : prostat iltihabı bitkisel tedavi, prostat kanseri bitkisel tedavi, prostat için şifalı bitkiler, prostat bitkisel ilaç, prostat için bitkisel çözüm, prostat hastalığı, brokoli kürü prostat, doğal prostat tedavisi, prostat büyümesi bitkisel tedavi, prostat tedavisi yapan hastaneler, ibrahim saraçoğlu prostat tedavisi, prostata bitkisel tedaviler, prostat lazer tedavisi, prostat bitkisel tedavisi, prostat tedavisinde brokoli, kronik prostat tedavisi, kronik prostat tedavisi nedir

İLGİLİ ÜRÜNLER

ATASAGUN Vital FORESTAD Yakıotu İçeren Takviye Edici Gıda

400.00 TL

ATASAGUN Vital FORESTAD Yakıotu İçeren Takviye Edici Gıda

Max48 (10 lu kapsül)

150.00 TL

Max48 (10 lu kapsül)

zzBalen Kabak Çekirdeği Yağı 250 ml

67.00 TL

zzBalen Kabak Çekirdeği Yağı 250 ml

Benzer Makaleler